Welkom.
Organisatie.
Rabo Ronde van Lekkerkerk.
Links.
Support.
Contact.
Fotos 2017

De "Stichting Wielercomité Lekkerkerk" is opgericht op 27 november 2000 door een vijftal vrijwilligers t.b.v. de continuïteit op Hemelvaartsdag van de jaarlijkse "Ronde van Lekkerkerk", onder auspiciën van de KNWU en met medewerking van wielerclub "De Waardrenner".

In de ronde starten topamateurs van Nederland. In 2000 is hier een sterk bezette damescours aan toegevoegd met o.a. Leontien van Moorsel (2x), Sissy van Alebeek (2x), Mirjam Melchers en Susan de Goede als winnaars.

Op Hemelvaartsdag wordt nauw samengewerkt met hardloopvereniging ”Start" die in de ochtenduren prestatie- en wedstrijdlopen organiseert op het wielerparcours.

Jaarlijks trekt deze dag vele duizenden bezoekers.

Ook werd, na een jarenlange afwezigheid, vanaf 2004 t/m 2012 weer invulling gegeven aan de wielerklassieker "Rabobank Omloop van Lek en IJssel"

Tot onze spijt is deze klassieker inmiddels vervallen.

Stichting Wielercomite Lekkerkerk